مدیرعامل موسسه رشد دانشآموزان مناطق محروم (مردم) در گردهمایی نمایندگان استانی این موسسه گفت: آموزشهای غیرحضوری در بهترین حالت 60 درصد اثربخشی دارد و عقبماندگی 40 درصدی دانشآموزان در دوران کرونا باید جبران شود.
دکتر علیاصغر فانی در این گردهمایی که 27 خرداد ماه در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شده با اشاره به آموزشهای ارائه شده طی دو سال اخیر بهصورت غیرحضوری و از طریق شبکه «شاد» و آنلاین و آفلاین ، اظهار کرد: 25 ماه یا دو سال تحصیلی به دلیل شروع کرونا مدارس تعطیل بودند و در هر سال تحصیلی به میزان 40 درصد عقبماندگی به وجود آمده که باید جبران شود. البته ممکن است هم اکنون نمرات خوبی در کارنامه دانشآموزان ثبت شده باشد، اما این نمرات با سواد دانشآموزان سازگاری ندارد.
عضو شورایعالی آموزش و پرورش با بیان اینکه افت تحصیلی در دوران کرونا موضوع مهمی است که باید به آن توجه ویژه شود، افزود: در این مدت تربیت اجتماعی دانشآموزان نیز ضعیف بوده است، زیرا به جای اینکه بچهها به مدرسه بروند و با هم معاشرت و بازی کنند، موبایل یا تبلت به دست در یکجا نشستند و تحرکی نداشتند. نتیجه اینکه دچار مشکل گردن، کمر و قامت شدهاند، اکنون باید به فکر رفع این مشکلات باشیم. مشکلات قامتی، آموزشی، علمی و تربیت اجتماعی بچهها جدی است.
دکتر فانی با بیان اینکه طی دو سال اخیر بچهها منزوی، درونگرا و فردگرا شدهاند و باید برای رفع این مشکلات چارهاندیشی کنیم، گفت: ما در مؤسسه رشد دانشآموزان مناطق محروم (مردم) در کنار آموزش و پرورش در حال برنامهریزی برای دوران پساکرونا هستیم. ما کار آموزش و پرورش را انجام نمیدهیم بلکه در کنار آموزش و پرورش هستیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف این گردهمایی با توجه به فروکش کردن کرونا، اتخاذ خطمشی و سیاستهای جدید در رابطه با فعالیت مؤسسه است، افزود: هم اکنون 360 هزار دانشآموز در 40 منطقه آموزش و پرورش کشور تحت پوشش مؤسسه رشد دانشآموزان مناطق محروم(مردم) هستند که نیاز به بازنگری در برنامهها، ترسیم راهکارها و جبران در یادگیری و اصلاح در تربیت آنان احساس میشود.
عضو شورایعالی آموزش و پرورش گفت: با شنیدن نقطه نظرات نمایندگان استانی مؤسسه رشد دانشآموزان مناطق محروم و بیان مشکلات، مسائل و انتظارات، میتوان برای دوران پساکرونا برنامهریزی بهتر و دقیقتری انجام داد.
مدیرعامل موسسه غیردولتی، غیرانتفاعی، غیرسیاسی و داوطلبانه «رشد دانشآموزان مناطق محروم(مردم)» با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش هم باید برای دوران پساکرونا برنامهریزی دقیق و جامعی داشته باشد، اظهار کرد: من این موضوع را بارها در جلسات شورایعالی آموزش و پرورش تذکر دادهام.
حرکت نرمافزاری موسسه «مردم»
دکتر فانی با بیان اینکه حرکت موسسه رشد دانشآموزان مناطق محروم(مردم) یک حرکت نرمافزاری است، اینگونه توضیح داد: در برههای از زمان باید مدرسه میساختیم، ساختیم و الان هم میسازیم. جا دارد یادی کنیم از زندهیاد آقای حافظی و دیگر خیرین مدرسهساز که به دیار باقی شتافتند و آرزوی طول عمر با عزت برای خیرین مدرسهساز، از جمله آقای اکبر ابراهیمی که هماکنون نیز در این راه گام بر میدارند. اولویت امروز آموزش و پرورش کیفیتبخشی است و ما باید در کنار آموزش و پرورش آدم بسازیم.
وی در باره اهمیت کیفیتبخشی به آموزش و پرورش گفت: 80 درصد سرمایه کشور ژاپن، سرمایه انسانی، دو درصد سرمایه طبیعی و 18 درصد سرمایه فیزیکی مانند کارخانه و جاده است. راه حل توسعه یافتگی هر کشوری، تربیت نیروی انسانی متخصص است و این موضوع نشان میدهد ما در موسسه رشد دانشآموزان مناطق محروم، مسیر درست و خوبی را انتخاب کردهایم.
مدیرعامل موسسه رشد دانشآموزان مناطق محروم خاطر نشان کرد: تعبیر ما این بوده که اگر منطقهای در کشور بعد از 43 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، محروم مانده، به این علت است که نیروی انسانی متخصص در آن منطقه نداریم.
دکتر فانی خطاب به نمایندگان استانی موسسه رشد دانشآموزان مناطق محروم گفت: میتوانید در استانهای خود این موضوع را بررسی کنید. با توجه به این موضوع مهم ما در موسسه رشد دانشآموزان مناطق محروم به دنبال تربیت نیروی انسانی متخصص بومی هستیم.
حرکت جهت توسعه عدالت آموزشی.
عضو شورایعالی آموزش و پرورش با بیان اینکه حرکت موسسه رشد دانشآموزان مناطق محروم(مردم) گامی در جهت توسعه عدالت آموزشی است، تصریح کرد: فاصله طبقاتی بین مدارس از حد قابل انتظار و قابل قبول فراتر رفته و هماکنون فاصله بین مدارس خیلی زیاد شده است. یک مدرسه با بهترین کیفیت و مدرسه دیگری با بدترین وضعیت فعالیت میکنند.
دکتر فانی با تاکید بر اینکه تنوع بیش از حد مدارس مشکلاتی را برای عدالت آموزشی ایجاد کرده است، توضیح داد: البته اعتقاد ندارم همه مدارس باید عین هم باشند، به هر حال مخاطبان مدارس به لحاظ سطح یادگیری متفاوت هستند، اما باید بپذیریم که تنوع بیش از حد مدارس به آموزش کشور لطمه زده و میزند.
مدیرعامل موسسه رشد دانشآموزان مناطق محروم با اشاره به اینکه سازمانهای مردم نهاد پتانسیلی دارند که باید از آن استفاده کنیم گفت: امور خیر مانند مدرسهسازی جذابیت خاصی دارند و خیرین اشتیاق زائدالوصفی برای انجام این امور دارند. حدود چهار سال پیش ما با دستهای خالی موسسه رشد دانشآموزان مناطق محروم(مردم) را تاسیس کردیم و الحمدلله در زمینه رشد دانشآموزان مناطق محروم با هدف تربیت نیروی انسانی متخصص بومی موفقیتهایی داشتهایم.
دکتر فانی با اشاره به وضعیت آموزش در دوران کرونا افزود: کرونا هم در کارهای موسسه خللی ایجاد نکرد و نهادهای زیادی در این زمینه یاریگرمان بودند و این همراهی موجب شد تا این موسسه موفقیتهای خوبی داشته باشد.
مدیرعامل موسسه رشد دانشآموزان مناطق محروم در پایان اظهار کرد: امیدواریم با تلاش بیشتر نمایندگان استانی موسسه مردم، خیرین و آموزش و پرورش بیش از پیش در رشد دانشآموزان مناطق محروم کشور موفق باشیم و مناطق محروم بیشتری را تحت پوشش قرار دهیم.